PAMA

PAMA CMYK_High

Vuonna 1926 perustettu PAMA on ison kokoluokan aarporien markkinajohtaja maailmalla. Tämä 90-vuotias italialaisvalmistaja on niittänyt mainetta tuotteissaan yhdistyvän teknologisen laadukkuuden ja perinteiden ansiosta.

Kaikki PAMAn tuotteet ja komponentit kehitetään vankalla kokemuksella yhtiön teknisillä osastoilla, ja niissä on paljon PAMAn patentoimaa teknologiaa.  Koneiden päärakenteet ja jyrsinpäät valmistetaan PAMAn tehtailla Italiassa yhtiön omilla aarporilla ja työstökeskuksilla.

PAMAn intohimona on huippulaadukkaiden tuotteiden kehittäminen. Tästä todisteena on katkeamaton laadunvalvonta läpi eri tuotantovaiheiden, mikä takaa koneiden luotettavuuden ja tarkkuuden. PAMAn laadunvalvontajärjestelmä on ISO 9001:2008 -sertifioitu, ja yhtiön ohjenuorana on tuotantoprosessien jatkuva optimointi ja laadunparantaminen.

PAMAn valmistamia koneita on käytössä erityisesti rakennus-, kaivos- ja maansiirtoalalla, energia- ja ilmailuteollisuudessa, rautateiden ja laivanrakennuksessa, alihankintakonepajoilla sekä dieselmoottoreiden ja koneenrakennuksessa.

”Multitaskingia” suuressa mittakaavassa

Viimeaikainen markkinakehitys on tiukentanut vaatimuksia tehtaiden tuottavuuden suhteen myös suurten osien valmistuksessa, mikä on täytynyt huomioida prosessien tehokkuudessa sekä tuotannon stabiiliudessa ja tarkkuudessa.

PAMA on vastannut näihin vaatimuksiin tuomalla vuosien saatossa markkinoille ratkaisuja, joilla tähdätään useiden prosessien yhdistämiseen samassa koneessa. Näillä ratkaisuilla kappaleiden asetukseen ja keskiöintiin liittyvien työvaiheiden määrää on pystytty vähentämään merkittävästi tuotantoprosessin eri vaiheissa. Myös inhimillisistä virheistä ja varomattomuudesta aiheutuvien vikojen ja ennakoimattomien tapahtumien määrää voidaan vähentää näiden ratkaisujen ansiosta.

Kaikilla PAMAn koneilla voidaan suorittaa useita toimintoja automaattisesti. Tärkeä ominaisuus on erityisesti jyrsintä- ja sorvaustoimintojen yhdistäminen. PAMA on kehittänyt tähän kaksi eri ratkaisua työstettävän kappaleen massaan perustuen: esimerkiksi enintään 35 tonnin kappaleiden työstöön käytettävissä TRT-pöydissä hyödynnetään PAMAn patentoimaa tekniikkaa, jossa yhdistyvät vierintälaakerit ja hydrostaattiset laakerit. Sen ansiosta sorvausominaisuudet ovat samaa tasoa kuin parhaissa sorveissa, ilman että laadukkaista jyrsintäominaisuuksista on jouduttu tinkimään avartamisessa tai dynaamisessa 5-akselisessa työstössä. Lisäksi jyrsinnässä TRT-pöytien aksiaalinen jäykkyys ja vääntömomentti ovat yli kaksinkertaiset verrattuna markkinoilla oleviin hybridipöytiin.

PAMAn koneiden mahdollistama ”multitasking” eli useiden toimintojen yhdistäminen samassa koneessa laadusta tinkimättä tuo todellista etua asiakkaalle.

Tutustu tarkemmin PAMAn koneisiin alla olevista linkeistä:

Lattiatyyppiset aarporat Speedram ja Speedmill

Vaakakaraiset työstökeskukset Speedmat ja Speedmat HP

Gantry-/portaalityyppinen pystykarainen työstökeskus Vertiram

 

Tutustu myös PAMAn lehteen ja referensseihin tästä.

_10134

 

PAMAn kotisivut: http://en.pama.it