Oppilaitoksille

Makrum Oy:n lastuavan työstön ratkaisut oppilaitoksille

Makrum Oy:n tuotevalikoimassa on useita oppilaitosten tarpeisiin sopivia ratkaisuja. Olemme toimittaneet työstökoneita niin metallialan oppilaitoksiin kuin yliopistoihin opetus- ja tutkimuskäyttöön.

Erityisesti XYZ Machine Toolsin sorvit ja jyrsinkoneet ovat osoittautuneet oppilaitostarpeisiin sopiviksi edistyksellisen ohjauksensa ja käyttäjäläheisyytensä ansiosta. XYZ-koneet on tarkoitettu yksittäiskappaleiden ja piensarjojen valmistamiseen, ja piensarjavalmistuksen vaatimukset on otettu koneissa huomioon erilaisten ominaisuuksien, kuten ohjelman teon nopeuden ja suojauksen kannalta. Koneissa on tukeva ja värinätön valurunko. Sorvissa työkalut ovat koneen etupuolella aivan kuten perinteisissä manuaalisorveissa, mikä mahdollistaa parhaan näkyvyyden työstötapahtumaan.

XYZ:n RLX-sorvit ja RMX-jyrsinkoneet on varustettu helppokäyttöisellä, suomenkielisellä ProtoTRAK-ohjauksella, jota ohjelmoidaan selkokielisillä sanakomennoilla ilman, että käyttäjän tarvitsee tuntea M- ja G-koodeja. Selkokielinen ProtoTRAK-ohjaus on niin helppo ja joustava, että monimutkaistenkin työkappaleiden ohjelmoinnin oppii muutamassa tunnissa ilman aikaisempaa kokemusta CNC-ohjelmoinnista. ProtoTRAK-ohjelman työstöradat pysyvät aina käyttäjän hallinnassa, koska ohjelmaa voi ajaa haluttua nopeutta käsipyörää pyörittämällä ja pysäyttää tai ajaa taaksepäin tarvittaessa.

XYZ:n sorveja ja jyrsinkoneita on käytössä jo useissa oppilaitoksissa (esim. Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksella ja Kalajoen ammattiopistossa).

Edustuksiimme kuuluu myös useita muita työstökonemerkkejä, jotka soveltuvat oppilaitoskäyttöön. Esimerkiksi CNC-koneistuksen perusopetukseen sopii mainiosti YCM:n pystykarainen työstökeskus FV50T, joka on varustettu helpolla Fanuc-ohjauksella. Myös SMECin sorvitarjonnassa on lukuisia vaihtoehtoja opetuskäyttöön.

Investointi nykyaikaisiin koneisiin kannattaa – silloin koulutus pystyy parhaiten vastaamaan työelämän tarpeisiin, ja oppilaitoksista valmistuu osaajia, jotka ovat ajan tasalla viimeisimmistä teollisista tuotantomenetelmistä. Oppilaitos, joka on panostanut moderneihin opetusvälineisiin, houkuttelee myös motivoituneimmat opiskelijat.

 

XYZ:n RLX 425 -sorvi ja RMX 3500 -jyrsinkone ovat esillä demotilassamme Pirkkalassa. Koneiden hyödyt avautuvat parhaiten nimenomaan demoamalla, joten ota yhteyttä myyjiimme ja sovi henkilökohtainen esittely!