XYZ ProtoTRAK -ohjauksen esittely

ProtoTRAK-ohjauksessa yhdistyvät manuaalikoneistus ja helppokäyttöinen CNC. Näin saat todellista tehoa piensarjatuotantoon! Selkokielinen ProtoTRAK-ohjaus on niin helppo ja joustava, että manuaalikoneisiin tottunut koneistaja oppii monimutkaistenkin työkappaleiden ohjelmoinnin muutamassa tunnissa ilman aikaisempaa kokemusta CNC-ohjelmoinnista.

Englantilaiset XYZ ProtoTRAK –sorvit ja –jyrsinkoneet nostavat työn tuottavuuden kertaheitolla uudelle tasolle. Piensarjatuotannon ja proto-osien valmistuksen tehostamisessa avaintekijä on koneen ja käyttäjän yhteistyö. Piensarjatuotannossa työskentelyn pitää olla joustavaa, ja muutoksia pitää pystyä tekemään jopa ”lennosta”. Perinteiset CNC-koneet ovat tähän tarkoitukseen usein liian jäykkiä, ja ohjelman tekeminen vie aikaa. Suomenkielistä ProtoTRAKia ohjelmoidaan selkokielisillä sanakomennoilla ilman, että käyttäjän tarvitsee tuntea M- ja G-koodeja. ProtoTRAK-ohjelman työstöradat pysyvät aina käyttäjän hallinnassa, koska ohjelmaa voi ajaa haluttua nopeutta käsipyörää pyörittämällä ja pysäyttää tai ajaa taaksepäin tarvittaessa. Ohjelmoida voi myös samanaikaisesti toisen työn ollessa käynnissä.

ProtoTRAK-koneita voi ajaa lisäksi täysin manuaalisesti. Manuaaliajon yhteydessä CNC voidaan ottaa avuksi napin painalluksella vaikkapa viisteen tai pyöristyksen teossa.

XYZ ProtoTRAK -sorvien ja -jyrsinkoneiden jämerä rakenne on optimoitu myös manuaaliajoa varten. Esimerkiksi sorveissa työkalut ovat koneen etupuolella aivan kuten perinteisissä manuaalisorveissa, mikä mahdollistaa parhaan näkyvyyden työstötapahtumaan. Myös koneiden suojauksessa on otettu huomioon piensarjatuotannon vaatimukset.

Jo yli 14 000 käyttäjää on todennut ProtoTRAKin tehokkuuden. Ota yhteyttä – tulemme mielellämme esittelemään ProtoTRAKia tiloissanne veloituksetta ja sitoumuksetta!

 

SOVI PROTOTRAKIN ESITTELYSTÄ TILOISSANNE TAI HENKILÖKOHTAISESTA ESITTELYSTÄ DEMOTILASSAMME PIRKKALASSA:

050 466 0774 / Hannu Pajula

SMX

SLX

RMX-jyrsinkoneen ohjaus

RLX-sorvin ohjaus