5-akselinen pystykarainen työstökeskus MATSUURA MAM72-35V on uudistunut

Matsuura Machinery Co on uudistanut täydellisesti 5-akselisen työstökeskuksensa MAM72-35V ja toimitukset ovat alkaneet.

MAM72 työstökeskuksia erittäin tarkkaan ja vaativaan viisiakseliseen työstöön on vuodesta 1991 alkaen asennettu yli 1000 kpl. Kone on käytössä maailmanlaajuisesti hyvin vaihtelevien vaativien kappaleiden pitkäaikaisessa miehittämättömässä työstössä eri teollisuudenaloilla, kuten lentokone- ja autoteollisuudessa, työkaluvalmistuksessa ja lääketieteellisten välineiden valmistuksessa.

Uusi malli MAM72-35V on perusmalli MAM72-sarjassa, johon kuuluvat sen lisäksi mallit MAM72-25V, MAM72-3VS, MAM72-3VM. Mallien perusominaisuuksia on kehitetty paremman tuottavuuden takaamiseksi verrattuna aikaisempiin malleihin, jotta voitaisiin vastata asiakkaiden tarpeiden asettamiin mittaviin haasteisiin.

 

Uudistunut 5-akselinen Matsuura MAM72-35V JIMTOF2012-messuilla

( Klikkaa kuvaa suuremmaksi )

MAM-72-35V mallin B/C-akseleilla on suoravetomoottorit, joilla saavutetaan korkea syöttönopeus sekä suurin tarkkuus ja pisin kestoikä. B-akselin(kääntyvä pöytä) suurin syöttönopeus on 50 min-1 ja C-akselin (pyörivä pöytä) syöttö on 100 min-1, mikä on perinteiseen malliin 200 % lisäys.

Työkappaleen suurin korkeus on kasvanut 60 mm perinteiseen malliin verrattuna mittoihin 350 x 300 mm (halkaisija x korkeus).

Työkaluvaihtajan makasiinin suurin koko on kasvatettu 520 työkalulle ja automaattisen paletinvaihtajan palettien lukumäärä on 40 kpl, mitkä mahdollistavat vaihtelevien työkappaleiden erittäin pitkäkestoisen miehittämättömän ajon, mikä on yksi MAM72-sarjan etuja.

Asetusten tekemisen helpottamiseksi käyttäjän etäisyys paletin keskelle on vain 450 mm ja karaan 280 mm, jolloin saavutetaan hyvä käytettävyys ja ulottuvuus asetuksien tekoon.

Matsuuran ainutlaatuinen törmäyksenestosuoja ”IPS: Intelligent Protection System” on koneessa mukana helpottamassa hyvinkin monimutkaisia 5-akselisia työstötapahtumia.

Törmäyksen estojärjestelmä IPS Intelligent Protection System vakiona

  • Syöttö pysähtyy ennen törmäystä koneen, työkalun, työkappaleen tai kiinnittimen välillä
  • Törmäyksen esto manuaalisen operaation tai asetustyön aikana, joka voi aiheutua inhimillisestä erehdyksestä
  • Törmäyksen esto automaattiajon aikana, joka voi aiheutua ohjelmointivirheestä

Matsuuran viimeisin, helppo ohjelmointijärjestelmä ”MIMS: Matsuura Intelligent Meister System” varustettuna 15” kosketusnäytöllä parantaa koneen käytettävyyttä ja helpottaa asetusten tekoa, käyttöä ja kunnossapitoa säästäen työtä ja energiaa.

Matsuura esitteli uuden Matsuura MAM72-35V JIMTOF2012-messuilla (Japanese International Machine Tool Fair) Tokiossa marraskuussa 2012.

MATSUURA oli vahvasti esillä JIMTOF messuilla ja esitteli MAM72-35V koneen lisäksi seuraavat koneet:

  • 5-akselinen pystykarainen MX-520 60 työkalun vaihtajalla
  • Pienille kappaleille erittäin nopea lineaarimoottoreilla varustettu LX-160, pitkäaikaiseen miehittämättömään ajoon,91 palettia, 338 työkalupaikkaa
  • Ultra nopea LS-160 40.000 rpm karalla ja kahdella paletilla
  • Uusi VX1000 peruskeskus, edulliseen hintaan Matsuura laatua ja suunnittelua
  • LUMEX Avance-25 yhdistää lasersintrauksen ja suurnopeustyöstön mahdollistaen geometrialtaan erikoisten urien, kanavien ja kappaleen muotojen vapaan valmistuksen.

Digitaalikameran muotit on valmistettu Matsuura Lumex Avance-25 hybridikoneella, joka yhdistää lasersintrauksen ja suurnopeustyöstönLumex Avance-25

( Klikkaa kuvia suuremmiksi )

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.