Haco Group kasvaa ja vahvistaa asemaansa erikoiskoneiden valmistajana vuonna 2017

Viime vuodesta alkaen Makrumin edustuspalettia on täydentänyt Euroopan johtaviin sorvivalmistajiin kuuluva puolalainen FAT HACO. Kokenut, jo yli 50 000 konetta maailmanlaajuisesti toimittanut FAT HACO tarjoaa luotettavaa laatua ja suorituskykyä kilpailukykyiseen hintaan.

Vuodesta 1999 FAT on ollut osa HACO Group -yritysperhettä. HACO Group tarjoaa älykkäitä ratkaisuja nykypäivän vaativille sovelluksille ja jatkaa tänä vuonna laajentumistaan ostamalla puolalaisen Design Technologies Internationalin (DTI).

Tämän strategisen yrityshankinnan myötä HACO Group vahvistaa kansainvälisesti vakiintunutta asemaansa erikoisvalmisteisten koneiden teollisuusmarkkinoilla. DTI:n hankinnan ansiosta HACO Group pystyy tarjoamaan asiakkailleen vieläkin enemmän räätälöityjä erikoistyöstökoneita ja toteuttamaan myös avaimet käteen -projekteja.

Yhteensä 75 vuoden kokemus työstökoneista

Puolalainen DTI on kehittänyt ja suunnitellut huippuluokan laitteita, ohjelmistoja ja raskaita koneita perustamisvuodestaan 1991 lähtien. HACO Groupin tavoin DTI kehittää uutta, modernia ja edistynyttä tekniikkaa tilaustyönä. Yhdessä yritykset astuvat asiakaslähtöisten teollisuusmarkkinoiden aikakaudelle. Ne ovat yhdistäneet voimansa ja käyttävät yhteenlaskettua 75 vuoden kokemustaan kehittääkseen vaikuttavia, suurikokoisia ja tarkkoja koneita asiakkailleen ympäri maailman, mm. energiateollisuuteen.

 

Esimerkki: TV60/960-CNC-sorvi USA:n laivaston telakalla Pearl Harbourissa

Työkappalekapasiteetti:

Pyörintähalkaisija rungon päällä 1,52 m

Kärkien välinen kokonaisetäisyys 24,38 m

Maks. kappalepaino kärkien välissä 80 tonnia

Sorvi on tarkoitettu esi- ja viimeistelytyöstöön, sorvaukseen, avarrukseen, kalvintaan, kierteitykseen, kartion sorvaukseen, tasojyrsintään tasaisella työstönopeudella, hiontaan, jyrsintään, poraukseen ja kylmävalssaukseen.

 

Erikoisprojektit

Yritys keskittyy räätälöityihin projekteihin tasojyrsinkoneissaan sekä gantry-tyyppisissä ja vaakakaraisissa avarruskoneissaan. DTI:n kookkaat ja raskaat koneet on suunniteltu erityisesti kovien ja vaativien materiaalien, kuten inconelin, titaanin ja Hadfield-teräksen työstöön. Asiakkaat voivat nyt luottaa siihen, että näillä uusilla koneilla voidaan käyttää uusia, kovia materiaaleja kasvattamaan tuotantoa ja vähentämään tuotantokuluja.

 

Esimerkki: Gantry-tyyppinen FB200-CNC-tasojyrsinkone Elwood Mill Productsilla, USA:ssa

1 pystyjyrsinpää (karamoottorin teho 200 kW ja maks. vääntömomentti 47 000 Nm)

1 sivujyrsinpää (karamoottorin teho 100 kW ja maks. vääntömomentti 23 000 Nm)

Tämä kone on suunniteltu työstämään runsasseosteista (kovuudeltaan jopa 400 HB) terästä.

 

DTI kehittää ja valmistaa myös erikoissorveja, joissa työkappaleiden halkaisija voi olla 700 millimetristä jopa 2,5 metriin ja pituus 3 metristä jopa 30 metriin (tällainen sorvi saattaa painaa päätä huimaavat 400 tonnia!). DTI:n pystykaraisten sorvien pöydän halkaisija on 1 200 millimetristä 5 000 millimetriin, ja niillä voidaan työstää jopa 100 tonnin painoisia työkappaleita.

 

Lisätiedot:

Marno Miettinen

050 466 0775
Ismo Hyttinen 050 466 0787 Hannu Pajula 050 466 0774
Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.